Cliëntervaringen

Larissa – Cliënt bij TimZorg

“Ik ben nu ruim drie jaar client bij TimZorg. Daarvoor heb ik bij een grotere instelling in meerdere woongroepen gezeten. Ik vertrok daar omdat ik te ver gevorderd was voor die groep, het was tijd voor een volgende stap. Een begeleider van die woongroep kende TimZorg en zo kwam ik er terecht voor een eerste kennismaking.

Wat me meteen opviel was de warme en huiselijke sfeer op de inloop. Het voelt als een plek waar je jezelf kan zijn. In die periode was er net een weekendje weg met begeleiders en cliënten. Ik ben toen meegegaan en leerde iedereen op die manier goed kennen.

Ik ging in die tijd voor het eerst op mezelf wonen en had niet zoveel te doen in het begin. De begeleiding begon snel met een planning voor de week te maken, zodat ik ritme kreeg en niet teveel alleen thuis was. Ik ging ook regelmatig eten bij de inloop in die periode.

De benadering bij TimZorg is heel persoonlijk en dat vind ik prettig. Begeleiders denken echt aan wat jij nodig hebt. Bij die grotere instelling zeiden ze als ik me niet goed voelde vaak: neem maar een pilletje. Hier wordt meer doorgevraagd over wat ik precies nodig heb om me beter te voelen. Daardoor heb ik meer leren nadenken over wat ik zelf wil. Bij die grotere instelling praatten ze vaak over me en bij TimZorg praten ze met me, dat is het verschil.

Ik wilde bijvoorbeeld meer gaan bewegen en dacht erover om naar een sportschool te gaan. Maar ik was alleen en wist niet zo goed hoe en waar te beginnen. Ik vertelde dat aan de teamleider en hij vroeg meteen: zullen we een keer samen gaan. Ook de keren daarna gingen er begeleiders mee. Ik heb een abonnement genomen en daar nog vaak gesport.

Begeleiders staan echt aan jouw kant, zo voelt het. Ik ben een keer boos geworden bij de inloop en liep toen weg. Ik dacht bij mezelf: dat zal vast gevolgen krijgen voor de begeleiding en gaat de deur misschien dicht. Maar ze vroegen juist heel goed door over waarom ik boos was geworden, waardoor ik het goed kon uitleggen. Ik voelde me begrepen. Ik heb drie begeleiders en die kennen mij goed, waardoor we goed op elkaar zijn ingespeeld.

Zou ik TimZorg aan iedereen aanraden? Misschien niet als je teveel zware vormen van zorg nodig hebt, bijvoorbeeld lichamelijke verpleging of zware psychische behandeling. Maar verder zou ik het zeker aanbevelen. Toen het een tijdje echt niet zo goed met mij ging, stonden de begeleiders ook echt voor me klaar en waren ze heel betrokken. Dat is gewoon heel fijn.”